VART STARTADE EVAKRISTINA?

Vid 16 års ålder startade Evas guldsmedsbana, under fyra år varvades utbildningen i Göteborg och Köpenhamn. Detta utmynnade i gesällen i både Danmark och Sverige. Då fick hon sin första utmärkelse, vid 20 års ålder. En bronsmedalj för gesällarbetet och många utmärkelser kom att följa. Efter några år i guldsmedsyrket gick flyttlasset till Köpenhamn där hon blivit antagen till Design Högskolan för Guldsmeder. Under denna tid lät inte utmärkelserna vänta på henne. Det som Eva är mest stolt över är Danmarks Konsthantverkarpris som förärades två gånger, där Danmarks drottning Margrethe medverkade vid utdelningen i Köpenhamns Rådhus.

Vi i teamet EvaKristina älskar det vi gör; att få formge smycken i en fantastisk miljö och skapa ting som skall vara till glädje och användas i flera generationer, det känns stort!

Innan Eva nådde 25 års ålder blev hon chefsdesigner på Ceson Guldvaru i Göteborg. Chefsdesigner var hon i åtskilliga år och hade samtidigt ett flertal utställningar från Norrtälje i norr till Malmö i söder. Under perioden på Ceson skapade hon många kollektioner som lanserades i Guldsmedsbutiker i hela Sverige så som Diamond, Unique, Pyramid, Fantastick mm.

Eva arbetade också en period tillsammans med Per Dåvik på Alton nuvarande Sandberg i Falköping som designer och marknadssamordnare. Då lanserades bland annat ”Pernilla-Smycket” det mest sålda smycket i Sverige. Eva valde att gå sin egen väg vid 37 års ålder och grundade då Elajza Sweden, ett företag som tillverkar smyckekollektioner för försäljning på den svenska och norska marknaden. Och nu är det början på EvaKristina smyckeäventyret som vi får ta del av här på hemsidan.

TEAM EVAKRISTINA

Eva Öberg Alte

Eva valde att gå sin egen väg vid 37 års ålder och grundade då Elajza Sweden, ett företag som tillverkar smyckekollektioner för försäljning på den svenska och norska marknaden.
”Nu är det början på EvaKristinas smyckeäventyr som vi får ta del av här …”

Linnea Alte

En frisk fläkt hos EvaKristina som tillför nya tankar och eldar under dom vilda idéer som föds under ateljétaket. Linnea har många års erfarenhet av service och kundkontakt. Nytänkande och utveckling är något hon brinner för. Det är väldigt roligt att planera, visualisera och genomföra kollektionsprojekt tillsammans. Linnea jobbar också som vår husmodell.

Zandara Alte

Arbetar bakom kameran och är en fantastisk tillgång när det gäller redigering och datorlösningar. Zandra är också med i den kreativa processen och tar del av utvecklingsarbetet. När det gäller ekonomi och export är hennes erfarenheter en fantastisk resurs.